8 november 2011

4 SNABBA med Peter Mars / Ligistfilm, som producerar välgörande fotokalender

Ligistfilm gör i vanliga fall reklamfilm och är i musikbranschen sedan tio år bekanta videomakare. Just nu har de i ett sidoprojekt varit med om att ta fram fotokalendern The Calendar ihop med Friends och Naturskyddsföreningen. MI hörde av sig till Peter Mars på Ligistfilm.

Vad är The Calendar för projekt?
– The Calendar är en fotokalender med svenska artister/förebilder som säljs i förmån för Friends och Naturskyddsföreningen. Alla inblandade både framför och bakom kameran ställer upp helt utan ersättning.

Hur har ni valt ut artisterna?
– Vår grundtanke är att samarbeta med medverkande ur olika genrer för att visa oavsett vilken stil de än har eller hur etablerade de är sluter dom upp för en bra sak. De krävs så lite att göra något bra och sänder ett positivt moraliskt budskap till fansen.

Var får man tag på kalendern?
– Den säljs bland annat hos Matton, CDON och Fotografiska.

Vad pysslar du och Ligistfilm med i övrigt?
– Jag är regissör på Ligistfilm som producerar reklamfilm men vi har rötterna i musikvideos när vi startade för 10 år sedan. Kalendern är ett rent sidoprojekt som funnits som idé i många år, och nu passade det bra att genomföra det.

Lars Nylin

Länk
http://thecalendar.se