27 oktober 2011

Despotz ger sig in i filmindustrin

Despotz Records & Music utvecklar sin verksamhet med ytterligare ett segment i form av Despotz Media som kommer att vara aktivt inom filmindustrin och inledningsvis vara inriktade mot framförallt dokumentärer.

Despotz Medias första avtal rör dokumentären Beer Wars som skildrar de starkt uppgående mikrobryggerierna i USA och deras kamp om marknadsandelar gentemot jättarna inom ölindustrin. Avtalet gäller hela Skandinavien och filmen, som hade smygpremiär under förra helgens Stockholm Beer & Whisky festival, når butikerna under december månad där DVD-utgåvan kommer att distribueras av Playground Music.

– Som ölfantast och hembryggare så känns det underbart roligt att vi inom Despotz tar detta steget och jag tror inte denna film kunde släppas vid ett mer lovande tillfälle då vi även i Sverige nu ser en otrolig tillväxt av bryggerier och ett konsumentintresse som bara växer, säger Carl-Marcus på Despotz. Konsumenter upptäcker nu att öl inte bara är ljus europeisk lager utan det finns en hel värld därute att upptäcka.

Claes Olson

Länk:
Trailern för Beer Wars