13 oktober 2011

Thomas Bjelkeborn på Europa-turné

Det är inte bara svenska hitmakare som låter sig höras runt om i världen just nu. Den här månaden genomför Thomas Bjelkeborn – som främst arbetar med elektroniska musikinstallationer – en omfattande Europa-turné, som efter Paris och Reykjavik nästa vecka för honom vidare till London och därefter Madrid.

Under evenemanget Nuit Blanche i Paris första helgen i oktober uppförde Thomas Bjelkeborn i Svenska Institutets regi sin sex timmar långa långa musikinstallation Solitude Silence – ” with big screens and a acousmonium”.

– Paris blev mega, berättar Bjelkeborn. Glamour hade oss som nummer ett i ett urval av de tio bästa framträdandena under Nuit Blanche 2011 och andra magasin som GQ och Liberation hade oss bland de sju mest sevärda. Det kom sextusen personer!

I lördags gjorde Thomas Bjelkeborn ”an experimental DJ set” på NASA i Reykjavik, som en del av årets Nordic Music Days på Island – där han även framförde sitt stycke BNUNC plays BNUNC.

Nästa vecka är Bjelkeborn curator för Alpha Position U – en konsert med EAM och audivisuella inslag på City University in London (tisdag 18 oktober). Fredag 28 oktober framför han sedan sitt EAM-verk Swingding på Tabacalera i Madrid.

Claes Olson