4 oktober 2011

Bylarm i februari 2012

Den 16-18 februari arrangeras 2012 års upplaga av norska bylarm. Trots att det förekommit rykten om motsatsen talar allt för att det även nu blir Oslo som arrangerar Nordens mest statusfyllda festival/branschmötespunkt.

I norska medier har de de senaste veckorna spekulerats i om Bylarm ska flyttas till Bergen. Detta sedan det stått klart att Oslo kommun inte ger något bidrag. Huvudorsaken är att staden anser att Bylarm varit för sena med sina ekonomiska redovisningar.

Men till tidningen Aftenposten säger kuluturborgarrådet Torger Ödegaard att han inte ser annat än att det även nästa år blir Oslo:

– Det var jag som tog initiativ till att få Bylarm till Oslo. I första omgången skulle det arrangeras här i tre år, för att kunna etablera sig i huvudstaden. Nu har de varit här i tre år och det har varit mycket lyckat. Det är viktigt att Bylarm blir kvar i Oslo, både för arrangemanget och för branschen säger han.

Alternativet hade varit Bergen och medier i den västnorska staden har drivit opinion för en tillbakaflytt.

Redan klara branschnamn på Bylarm 2012 inkluderar Simon Reynolds, Pip Newby, Jack Shankly, Dean Bein och Robin Carolan. Den som arbetar med artister som kan vara aktuella för Bylarm kan kontakta programchefen Joakim Haugland på joakim@bylarm.no.

Lars Nylin

Mer info:
www.bylarm.no