Okategoriserade 1 september 2011

v.35 Ulrik Munther och Den svenska björnstammen i topp

Med sitt självbetitlade debutalbum går Ulrik Munther [Universal Music] den här veckan direkt in på albumlistans förstaplats. Även singelistan får en ny etta: Den svenska björnstammen Vart jag mig i världen vänder [Goldenbest / Universal Music].

Med mer än dubbelt så stor försäljning som listans tvåa intar Ulrik Munther den här veckan med eftertryck albumlistans förstaplats. Även tvåan Top Cats Heartache [Mariann / Warner Music] är en svensk nykomling på listan, där även Zekes Vi lyfter igen [Lionheart / Universal Music] (plats 9), Serenades Criminal Heaven [Stranded / Universal Music] (plats 13) och Death Destruction Death Destruction [Columbia / Sony Music] (plats 14) är den här veckan svenska nykomlingar på albumlistans topp20.

Årets polarpristagare Patti Smith får med nya samlingsalbumet Outside Society [Sony Music] sin högsta listplacering någonsin i Sverige. Albumet debuterar på SverigeTopplistans tiondeplats. Tidigare har Patti Smith varit som högst placerad med albumet Dream Of Life [Arista] som sommaren 1988 gick in på plats 16. Hennes senaste två studioalbum Trampin’ och Twelve [Columbia / Sony Music] placerade sig på plats 16 respektive 26.

Efter att förra veckan ha klättrat från plats 9 till 2 intar Den svenska björnstammen den här veckan singellistans förstaplats med Vart jag mig i världen vänder [Goldenbest / Universal Music]. Förra veckans etta Don Omar & Lucenzo Danza Kuduro [Catchy Tunes / Sony Music] petas därmed tillbaka ner till den andraplats den hade för två veckor sedan. Nykomlingar är Gym Class Heroes feat. Adam Levine Stereo Hearts [Decay Dance / Fuelled By Ramen / Warner Music] på plats 46, David Guetta feat. Jennifer Hudson Night Of Your Life [EMI] plats 51 och Selena Gomez & The Scene Love You Like A Love Song [Universal Music] på plats 59.

Hits For Kids – Summer 2011 [EVA / Universal Music] toppar fortfarande samlingslistan fore Landsvägsrock [EMI]. På totallistan placerar sig samlingarna på plats 6 respektive 7.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se