31 augusti 2011

Cosmos startar bokningsbolag

Cosmos Live blir namnet på det nya bokningsbolag som startas av Cosmos Music Group. VD blir Kattis Blom, som även är delägare.

Verksamheten kommer att kretsa kring konsert, turné- och bokningsverksamhet. Kattis Blom har lång erfarenhet från livebranschen, bl.a. från EMA Telstar, Live Nation och Lifeline Entertainment och hon har genom åren jobbat med många av Sveriges mest etablerade liveartister.

– Det känns väldigt kul att ännu en gång få vara med bygga upp en helt ny live-verksamhet från grunden. Speciellt med tanke på hur oerhört mycket spännande som händer på den svenska livescenen just nu, säger VD Kattis Blom.

Namnet till trots, så är Cosmos Live ett bolag som opererar med egen budget, egen styrelse och egen agenda – helt skilt från övriga bolag i Cosmos-koncernen.

”Däremot så kommer alla de resurser som finns inom Cosmos Music Group – när det gäller administration, ekonomi, promotion, marketing, digital och social media – att ställas till Kattis Bloms förfogande för att på bästa sätt säkerställa att Cosmos Live kan erbjuda artister ett stabilt och resursstarkt independentalternativ från dag ett”, skriver Cosmos i ett pressmeddelande.

– Cosmos Live skall ses som ett komplement till de övriga spelare som redan finns på den svenska livescenen, säger Cosmos Enterprises styrelseordförande Fredrik Ekander. Det finns oerhört mycket att göra när det gäller nya, spännande, innovativa och engagerande musikevenemang i Sverige och där vill vi vara med längst fram. Kattis långa och väldokumenterade erfarenhet och stora kontaktnät tillsammans med den storskaliga administration, promotion- och marketingexpertis samt finansiella resurser som vi kan bidra med, så har Cosmos Live allt som krävs för att bli en attraktiv partner för såväl nya som etablerade liveartister, avslutar Ekander.

För att ytterligare understryka vikten av bolagets oberoende och för att säkerställa en verklig bredd i verksamheten, så har man sammansatt en styrelse som skall spegla detta. Utöver Kattis Blom och representanter från Cosmos Enterprises, så ingår även Isse Samie och Klas Lunding (SamieLunding) samt Conny C. Lindström (Hornstull Strand) i styrelsen för Cosmos Live AB. De sista tre utgör även styrelsens Advisory Board.

– Bredden på styrelsen är för mig en mycket viktig signal till de artister (samt deras representanter i form av managers, skivbolag och musikförlag) som jag kommer att samarbeta med, betonar Kattis Blom. Cosmos Live kommer att jobba med artister från alla olika bolag och i nära samarbete med artistmanagers, konsertarrangörer, venues och kommersiella partners. Mitt hela fokus ligger nu att på bästa sätt skapa nya livekarriärer, nya livekoncept och nya musikevenemang att avnjutas av så många musikfans som möjligt!

Cosmos Live är för närvarande i samtal med ett antal svenska och internationella artister om representation och man kommer snart att meddela vilka som kommer att utgöra de första klienterna i bolaget.

Lars Nylin