11 augusti 2011

v 32

Takida är aktuella på många sätt denna vecka. De regerar även albumlistan, där The Burning Heart nu blir deras tredje raka albumetta.

Takida blev gångna veckan omskrivna för en dispyt med en tidningsrecensent (se annan artikel), men det hindrar inte nya albumet att klättra från plats två till ett. Förra veckans etta Benny Anderssons Orkester faller till plats 4.

Ny på plats 5 är dansbandet Blender, kända bl.a. som Guldklaven-vinnare häromåret. Tredje albumet heter Ingen utan mig [Blender/TVS]. På plats 7 går svenska black metal-bandet Craft in med albumet Void [Black Lodge/Sound Pollution], gruppens första platta på sex år. Nykomlingarna på albumlistan kompletteras med den amerikanska veteranen John Hiatt på plats 27 med Dirty Jeans And Mudslide Hymns [New West/Cosmos-Playground].

I övrigt är det en sista semestervecka på listorna. De enda anmärkningsvärda förändringarna är att samlingslistan får en ny numer 3 med Landsvägsrock [EMI/EMI Music] och att Midprice-listan har en ny nummer 1 i form av Sabatons Coat of Arms [Black Lodge/Sound Pollution].

I övrigt kan noteras att MI:s teorier om att Amy Winehouse skulle toppa veckans lista inte föll in. Tvärtom stannade albumet Back in Black upp på plats 21.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/