23 juni 2011

v.25 Stark entré av In Flames, men Lasse Stefanz kvar i toppen

Hårdrockande In Flames gör den här veckan en stark entré på SverigeTopplistan, men gruppens nya album Sounds Of A Playground Fading [Razzia / Sony Music] lyckas ändå inte överträffa förra veckans listetta Lasse Stefanz Cuba Libre [Mariann / Warner Music] ifråga om försäljning. De två albumen är den här veckan de två bäst säljande även totalt sett – med samlingslistans etta Absolute Summer Hits 2011 [EVA / EMI] som trea.

På albumlistans tredjeplats gör Benny Anderssons Orkester O klang och jubeltid [Mono Music / Universal Music] entré som nästa bästa nykomling. Veronica Maggio Satan i gatan [Universal Music] faller därmed från tredje till fjärde plats, med minsta möjliga marginal före the Refreshments Riding Along With… [Darrow / Naxos] som avancerar från sjunde till femte plats.

Övriga topp 40-placerade nykomlingar på veckans albumlista är Skraekoedlan Äppelträdet [Transsubstans Records / Border] på plats 18 och Blindside With Shivering Hearts We Wait [National / Border] på plats 24.

På singellistan tronar fortfarande förra veckans trio på topplaceringarna 1,2,3. Eric Amarillo, Jennifer Lopez feat. Pitbull och Don Omar & Lucenzio. Chris Medina What Are Words [19 Recordings / Universal Music] fortsätter sitt avancemang uppåt. Förra veckan gick singeln från plats 26 till 16. Den här veckan klättrar dem ändå upp till fjärdeplats.

Enda nykomling på singellistan är Coldplay Every Teardrop Is A Waterfall [EMI] som går in på plats 59.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se