14 juni 2011

Stockholm All Star Festival – Stenhammar återintar Skeppsholmen

I sommar återvänder far och son Stenhammar Skeppsholmen i Stockholm. I augusti presenterar Stenhammar Music Group fem dagar med bl.a The Streets, Petter, Göran Söllscher, Jojje Wadenius, Alpha Blondy, Hoffmaestro, Timbuktu & Damn!, Markoolio och Amy Diamond samt nycirkus med Burn Out Punks och Cirkör Event som inslag i nya Stockholm All Star Festival.

– Vårt fokus ligger på att Skeppsholmen i sommar ska leva upp som förr i en skön inramning med matstånd, langos och mysiga restaurang tält! berättar festivalarrangör Jocke Stenhammar.

– Vi inleder med en soul-, hip hop- och R&B-kväll tillsammans med Sveriges bästa klubb Yes. Därefter blir det en gitarrkväll, som med en unik samling gitarrister blir en given höjdpunkt för alla musikälskare. Under kvällen sker utdelningen av GuitarPeople´s prize 2011. Fredag blir det en fantastisk reggaekväll som bjuder på något av det bästa inom genren och på lördagkvällen presenterar vi i samarbete med United Stage Hoffmaestro och Timbuktu & Damn!.

Den avslutande söndagen går i familjens tecken med Nickelodeon-dagen 2011 i vars artistuppbåd bl.a Markoolio och Amy Diamond ingår och på kvällen avslutas festivalen med One Night Only – en sprakande kväll med bland annat eldshow och gycklare i Burn Out Punks och Circus Cirkörs regi.

– Ambitionen med Stockholm All Star Festival är att bjuda något för alla, förklarar Jocke. Programmet är inte fullt klart ännu och fler artister kommer att läggas till i programmet, men vi har redan fått ihop fem festivaldagar som skiljer sig från varandra och kommer tillfredsställa en stor målgrupp.

Jockes pappa Bosse arrangerade redan 1980 den första av flera uppskattade Skeppsholmsfestivaler på 80- och 90-talet.
– Jag var med från början och arbetade som tioåring som toalettvakt, minns Jocke. Sedan arbetade jag upp mig till programförsäljare nere vid bron och de sista åren var jag vaktchef.

Bosse Stenhammar, som inledde sin banan när han var med och drog igång den mytomspunna Vispråmen 1960 och sedan fortsatte på det legendariska musikpalatset Atlantic och Mosebacke Etablissemang, arrangerade sin sista Stockholm Jazz & Blues Festival på Skeppsholmen 1999 – en festival som avslutades med Ray Charles inför 10 000 personer..

Med åren har Jocke Stenhammar blivit en lika meriterad festivalarrangör som sin far. I början på 90-talet låg han bl.a bakom ungdomsdiscon som Danzoo och Future House. 1995 startade han Nytorgsfesten på Söder i Stockholm och 2000-2004 arrangerade han Riddarholmsfesten. Sedan några år tillbaka ansvarar han för familjearrangemanget Nickelodeon-dagen, som i sommar turnerar runt till tio olika svenska städer. Parallellt med detta har han arbetat flera år på olika skiv- och produktionsbolag (bl.a Bonnier Amigo Music, Sony Music och Arcade), med artister som Amy Diamond, Brolle och EMD.
Med nu är det alltså Skeppsholmen som ligger i fokus.

– Vi hoppas och tror att det blir en festival i samma anda som förr, avslutar Jocke. Själva folkfesten är minst lika viktigt som konserterna!

Stockholm All Star Festival 2011 / program

Onsdag 24 augusti
Yes: The Streets (UK), Petter, Bun B (USA), PH3 och Niklas von Arnold

Torsdag 25 augusti
GuitarPeople’s Day: Tommy Emmanuel (USA), Joe Robinson (AUS), Göran Söllscher Jojje Wadenius & Emil Ernebro, Ulf Wakenius, Rolf Wikström, Max Schultz, Clas Yngström, Stockholm All Star Band samt utdelning av GuitarPeople’s Prize 2011.

Fredag 26 augusti
Reggaesplash: Alpha Blondy (Elfenbetskusten), Gondwana (Chile) och Governor Andy.

Lördag 27 augusti
Hoffmaestro samt Timbuktu & Damn!

Söndag 28 augusti
Familjedag med Nickelodeon. Markoolio, Amy Diamond m.fl. (kl 14)
One Night Only: Burn Out Punks och Cirkör Event (kl 18)

(Ytterligare artister tillkommer)

Stockholm All Star Festival presenteras av Stenhammar Music Group i samarbete med Pripps Blå.

Claes Olson