10 juni 2011

v.23 Äkta hattrick för The Refreshments

I likhet med Zlatan svarar The Refreshments den här veckan för ett äkta hattrick, då man med Riding’ Along With The Refreshments [Darrow / Naxos] får sin tredje raka etta på SverigeTopplistan. Totalt säljer dock Rix FM Festival 2011 [EVA / Universal Music] mest i landet just nu.

The Refreshments hattrick på SverigeTopplistan kan betraktas som etta, då Ridning’ Along With The Refreshments i likhet med föregångarna på förstaplatsen A Band’s Gotta Do, What A Band’s Gotta Do och It’s Got To Be Both Rock & Roll är ett nyinspelat studioalbum med helt nya låtar.
Totalt är det här fjärde gången som The Refreshments intar första platsen. I december 2003 toppade den platinasäljande Rock´n´Roll X-Mas albumlistan.

Förra veckans albumetta Mauro Scocco faller den här veckan till åttonde plats på försäljningslistan.

Fyra nykomlingar tar sig in på topp 20. Stensons Du kommer väl på festen [Atenzia Records / Budgetgrossisten] (plats 12), The Gloria Story Shades Of White [Rambo / Sony Music] (plats 14), Swedish Hitz Goes Metal Swedish Hitz Goes Metal [Doolitle / Naxos] (plats 17) och Saxon Call To Arms [UDR / Sound Pollution] (plats 19).

Singellistan toppas för fjärde veckan av Eric Amarillo Om sanningen ska fram [EMI]. På andra plats gör Eric Saade feat- J-Son stark entré med Hearts In The Air [Roxy Recordings / Nordisk Film].

Claes Olson