26 maj 2011

v.21 Lady Gaga i topp

SverigeTopplistan får den här veckan en ny listetta i form av Lady Gagas nya album Born This Way [Interscope / Universal Music] som den här veckan toppar såväl albumlistan som den svenska försäljningslistan totalt. På albumlistans andraplats debuterar de svenska hårdrockarna Hammerfall med Infected [Nuclear Blast / Warner Music].

Lady Gagas album Born This Way [Interscope / Universal Music] har en topplisteandel på hela 17,82 procent, men även Hammerfall Infected [Nuclear Blast / Warner Music] har vunnit stark mark i form av en listandel på 12 procent. Tillsammans svarar alltså de två albumen för närmare en tredjedel (29,82 procent) av SverigeTopplistans rapporterade albumförsäljning.

De senaste tre veckornas listetta Veronica Maggio Satan i gatan [Universal Music] faller från första till tredje plats. På fjärde plats gör albumlistans tredje mest säljande nykomling entré: The Baseballs Strngs ’n’ Stripes [Warner Music].

Singellistan toppas även denna vecka av Eric Amarillo Om sanningen ska fram [EMI]. Veckans fem mest sålda singlar är de samma som föregående vecka och de tre första behåller sina inbördes placeringar.

Högsta nykomling på singellistan är Swedish House Mafia Save The World [EMI] som debuterar på plats 16.

Eurovision Song Contest Düsseldorf 2011 [Roxy Recordings / Nordisk Film] toppar fortfarande samlingslistan och är efter Lady Gaga Born This Way [Interscope / Universal] landets näst mest säljande album.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se