26 maj 2011

GULD & PLATINA Grekisk platina till Irini Michas

Låtskrivaren Irini Michas har tilldelats en platinaskiva för sina bidrag till det självbetitlade albumet med grekiska artisten Eleni Foureira [Universal Music Greece]. Tillsammans med Dimitri Stassos (Warner/Chappell Music Publ) och grekiska upphovsmannen Nektarious Tyrakis har Irini Michas skrivit Stavrolexo och den stora singelhiten Ase Me.

I Sverige är Irini Michas tidgare mest känd en av kompositörerna av Sanna Nielsens I’m In Love, som tävlade i årets final av Melodifestivalen. I Japan är hennes Lady Luck på väg att släppas med artisten Yuka Masaki [Universal Music].

2009 tävlade Irini Michas både i den svenska finalen av Melodifestivalen med Sofias Alla samt i Eurovision Song Contest-finalen, som en av upphovsmännen till Spaniens bidrag La Noche Es Para Mi som sjöngs Soraya.

Claes Olson