19 maj 2011

Nostalgia om rock’n’roll

Skivor tillverkade i vinyl, skivspelare, skivaffärer, skivsamlare, jukeboxar. Dessutom i en tidning tillverkad av papper. Nostalgias specialtidning om rock’n’roll är ett eko av en annan tid. Och stolt över att vara detta.

Nostalgia Special Rock'n'Roll är verkligen inte i fas med tiden. Men, det struntar vi i! Den här tidningen är till för alla som har en blandad musiksmak inom rock'n'roll och inte alls känner pressen att följa med i tidens utveckling, säger Peter Törnqvist, tidningens redaktör.

Det första numret av Nostagia Rock’n’Roll från förlaget Albinsson & Sjöberg har tre stora huvudartiklar som hänger samman. En trilogi om 1950-, 60- och 70-talen. De handlar om rockens tidiga historia ur svenskt perspektiv skrivna av journalister som var med.

Sten Berglind berättar om hur rocken slog igenom på 1950-talet, vilka artister som han började dyrka och hur den här tiden kom att påverka hela hans liv.

Bengt Aronsson var tonåring på 1960-talet och minns bland annat när Keith Moon i The Who slog sönder sitt trumset under en spelning i Stockholm.

1970-talet skildrar musikjournalisten Jörgen Holmstedt. Det handlar om band som Deep Purple, Led Zeppelin, Status Quo och Thin Lizzy.

– I övrigt hälsar vi på hos skivsamlare, tafsar på läckra gitarrer, träffar intressanta människor, kollar vad det finns för skivspelare på marknaden, tittar närmare på jukeboxar och mycket annat inom det fantastiska ämnet rock'n'roll, avslöjar Peter Törnqvist och tillägger det självklara:

– Det är bara rock'n'roll – men vi gillar det!

Lars Nylin