19 maj 2011

Svenska I’m From Barcelona uppmärksammas i USA

I’m From Barcelona har den senaste tiden fått lysande recensioner i amerikansk musikpress för sitt tredje album Forever Today [EMI] som släpptes tidigare i år. Bandet har blivit omnämnt på såväl Pitchfork som i New York Times. Dessutom hyllas man i flera musiktidningar och spelas flitigt på college radio.

Musiktidkriften Paste Magazine recenserade I’m From Barcelonas senaste album med bl.a citatet ”The party gets going from the first beat of the opening track”. Filter Magazine har beskrivit Forever Today som ”infectiously playful pop musik bursting with energy at the seams”. Dessutom har bandet rosats av bl.a Popmatters och Blurt.

På radiolistan Most Added Spot at Collage Radio (där adderingarna från totalt 79 amerikanska radiostationer summeras) har man placerat sig på andra plats, före t.ex Foo Fighters och Daft Punk.

I’m From Barcelonas musik har den senaste tiden även hörts i flera inslag i reklam, filmer och TV-serier runt om i världen. Man har bl.a spelats i såväl amerikanska So You Think You Can Dance (den amerikanska motsvarigheten till Let’s Dance) som den populära franska TV-serien Doc Martin.

I reklamsammanhang har man varit aktuella för stora varumärken som Peugeot, Apple, Yves Rocher samt Coca-Cola och senaste singeln Always Spring (från Forever Today) kommer eventuellt att vara med i trailern till Martin Scorseses kommande film med bl.a Johnny Depp och Jude Law.

I helgen spelar I’m From Barcelona n i Linköping på Din Mamma på fredag och indieradistationen Gimme Indies 3-årsfest på Strand i Stockholm på lördag. Längre fram i sommar står bl.a Paris på turnéschemat.

På hemsidan bjuder bandet just nu på gratis nedladdning av Always Spring, i såväl Mmp3- som videoformat.

Claes Olson

Länk:
http://www.imfrombarcelona.com/?p=1944