17 maj 2011

Lady Gaga exklusivt på Spotify från onsdag

Lady Gagas nya album Born This Way släpps officiellt på måndag, 23/5. Men redan från onsdag 18/5 kan Spotify-användare i Sverige lyssna på skivan. Lady Gaga är en av de artister som nått bäst resultat på Spotify, trots uppgifter om motsatsen.

Erbjudandet gäller för de som har betalande Premium-konto. Förutom Sverige finns Born This Way tillgänglig för användare i Norge, Nederländerna, Finland och Spanien.

Born This Way är Lady Gagas andra album, från den har redan släppts singlarna Born This Way, Judas och The Edge of Glory redan släppts.

I samarbete med Universal Music arrangerar Spotify denna vecka en tävling som tar två vinnare till ett akustiskt framträdande av Lady Gaga i Paris i juni.

Samarbetet Lady Gaga/Spotify är extra intressant eftersom ersättningen till just Lady Gaga ofta nämndes när belackare tidigt i tjänstens existens, år 2009, kritiserade Spotify. I själva verket är Lady Gaga en av de artister som nått bäst resultat på Spotify. Enligt uppgifter till MI har hennes debutalbum genererat ersättning motsvarande 90 000 sålda fysiska album.

På tisdagen gjorde tidningen Metro en stor Lady Gaga-satsning där sångerskan bl.a. agerade gästredaktör i London. I skandinaviska städer delade skådespelare utklädda til Lady Gaga ut tidningen som hade sångerskan på framsidan.

Lars Nylin