12 maj 2011

4 SNABBA Suzanne Rapp / Cosmos Music Group om Musexpo 2011

Suzanne Rapp, Head of International på Cosmos Music Group, var en av årets svenska förstagångsbesökare på A&R Worldwides stora internationella musikbranschkonferens Musexpo I Hollywood förra veckan. Här summerar hon sina intryck.

Berätta vad du och Cosmos Music Group gjorde på Musexpo i år!
– Vi var där för att introducera Cosmos och våra artister till skivbolag, music supervisors och andra viktiga aktörer som var på plats. Vi hade även vår artist Edith Backlund med oss som spelade några låtar akustiskt framför alla deltagare på en lunch i samband med att Seymour Stein blev ärad för alla sina insatser genom åren.

Vad tyckte du rent generellt om Musexpo?
– Det var vårt första år på Musexpo i LA – och mitt första Musexpo överhuvudtaget. Jag var väldigt imponerad över Sat Bislas förmåga att koppla ihop rätt människor och bolag med varandra och tyckte även att det var bra att det var ganska litet, även om flera som varit där tidigare år tyckte att det hade blivit större så kändes det greppbart och man kunde lätt hitta och träffa de man ville – vilket ju inte alltid är fallet på större konferenser och mässor som till exempel Popkomm och MIDEM.

Kommer ni att återvända till Musexpo nästa år och finns det i så fall något i upplägget som ni skulle vilja ändra på?
– Jag skulle gärna återvända nästa år. Det kändes som en mycket värdefull resa att åka på, man får chansen att träffa väldigt många viktiga aktörer under en kort och intensiv period. Har inget jag vill ändra på direkt – förutom att jag hoppas att det inte växer och blir en alltför stor konferens, då tror jag att man skulle tappa effektiviteten i det.

Vad står nu närmast i agendan?
– På agendan för Cosmos står allt förberedande arbete med de releaser som kommer i sommar och höst med artister som Molotv Jive, som har spelat in sin nya platta med Sylvia Massy, och Edith Backlund, som kommer med sitt tredje album där hon samarbetat med Peter Kvint. Närmast på agendan för mig personligen är att jobba med all info jag fick på Musexpo och följa upp alla möten från LA – det blir en del mail som ska iväg och samtal som ska ringas…

Claes Olson