10 maj 2011

EUROVISION SONG CONTEST Saade i semi

På torsdag kväll är det semifinaldags för Eric Saade i Düssseldorf. Helsingborgaren tror själv inte på seger och ser inte Eurovision Song Contest som det viktigaste han gör i år.

Men det är knappast någon ointresserad artist som rest till tyska Düsseldorf. Snartast en realistisk. Till bloggen Poplight säger den Roxy-kontrakterade sångaren:

– Folket måste gilla det man gör och mer kan man inte göra än sin grej. Jag gör pop, andra gör rock och tänk om de gillar rock det här året, då kommer det att gå åt helvete. Det vet man aldrig. Jag tror absolut inte att vi vinner, säger han.

Till uppväxtens hemmatidning Helsingborgs Dagblad säger Eric Saade:

– Det är absolut inte viktigt för mig att ta hem det här, utan är säkert viktigare för Sverige och vår delegation. Eurovision är en väldigt liten del av det jag gör i år, jag har ett fullt schema. Visst är det skitkul om jag vinner men jag kan inte påverka resultatet, bara prestationen. Är den hundra procent så är jag nöjd. När svenskarna är nöjda, det vet jag inte, säger han till Helsinggborgs Dagblad.

I kvällstidningarna har det fokuserats på en schism med den ryske finalisten och dennes management. Den frispråkiga Saade har sagt vad han tycker om den ”affären”, nämligen inte alls.

Om Saade deltar för första gången så är det fjärde gången i följd för den Universal Publishing-kontrakterade låtskrivaren Fredrik Kempe. På plats i Tyskland har denne flera gånger tagit chansen att korrigera omvärldens bild av honom.

– Just det här året är jag ofantligt trött på att höra hur slug, genomtänkt och business minded jag är. Det är otroligt långt ifrån verkligheten. Jag sitter hemma vid mitt piano och skriver låtar, och sedan blir det bara så här, jag gillar den här sortens musik, har Kempe sagt.

Lars Nylin