10 maj 2011

Rekordsiffror för Veronica Maggio

Veronica Maggios nya album Satan i gatan innebär rekordsiffror för Uppsalasångerskan – och hennes skivbolag Universal.

Den 27 april släppte Veronica Maggio sitt tredje album Satan i Gatan och succén har inte låtit väntat på sig. Albumet är fram till nu det mest delade på Facebook någonsin och har nått rekordnivåer på Spotify.

När topplistan presenterades på måndagen, var det totaldominans på listorna.

– Ingen svensk artist har någonsin haft lika många låtar på Topp 100-listan, eller tre album så högt placerade i Sverige, säger Öjje Holt på Spotify i ett pressmeddelande.

Albumet placerades sig som etta på både album- och singellistan och nästan 10 % av Sveriges befolkning har fram till i dag lyssnat på Veronicas nya album, enligt siffror från Spotify.

Satan i gatan har den högsta veckosiffran sedan download-album började sammanställas i november 2009, vilket därmed sannolikt är den högsta någonsin. På iTunes har Satan i gatan legat etta sedan utgivningen.

– Det känns helt surrealistiskt att skivan tagits emot så väl. Jag var så klart otroligt orolig över att de som gillade förra skivan skulle bli besvikna. Men jag hittar säkert något nytt att oroa mig för nu, säger Veronica Maggio.

Albumet har fått fantastiska recensioner och blev startskottet för vårens och sommarens långa turné. Nu släpps fler turnédatum i sommar. Nästa vecka gör Veronica Maggio två sedan länge utsålda konserter på Kägelbanan i Stockholm. För att möta efterfrågan från publiken blir det ytterligare en konsert i Stockholm i slutet av sommaren på Cirkus den 19 augusti. Sommarens turné innehåller också flera festivalspelningar på bland annat Peace & Love, Putte i Parken, Storsjöyran och Piteå Dansar och Ler.

– Förra turnén avslutades med att jag satt och grät ensam i taxin efter den sista spelningen. Lika ledsen som jag var då för att det var över, lika peppad är jag nu för att få spela igen, fortsätter Maggio.

Albumet är skrivet och producerat tillsammans med Christian Walz. Även Markus Krunegård medverkar som låtskrivare på skivan. Skivan spelades in i Christian Walz studio på Östermalm i Stockholm. På femton trångbodda kvadratmeter – överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar – har Maggio och Walz under ett knappt år skrivit och spelat in elva nya låtar.

Lars Nylin