3 maj 2011

Alex Strehl till Twenty First Artists

Alex Strehl (t.v.), som tidigare bl.a. arbetat med Robyn, ansluter i dagarna till managementbolaget Twenty First Artists tidigare i år öppnade svenska kontor.


– Jag har arbetat med Alex på olika sätt de senaste 15 åren. Hans proffsighet, stilkänsla och musikkunskaper har jag alltid imponerats av. Alex kommer att bli en stor tillgång både för oss på TFA Nordic och för våra kontor ute i världen, säger Sanji Tandan (t.h.), Senior Vice President på Twenty First Artists Stockholmskontor.

Alex Strehl säger:

– Efter en livstid inom musikbranschen bl.a. som manager åt Robyn bestämde jag mig år 2004 för att lämna musikbranschen och management, främst p.g.a. den tilltagande trenden av illegala nedladdningar på internet och hur det påverkade artister och branschen. Det var extremt lärorikt att därefter arbeta på WeSC med varumärken och modern marknadsföring, på Live Nation med marketing partnerships, och nu senast på Menyou med digitala tjänster och fans på nätet. Nu finns det mer fantastisk musik och fler talangfulla artister än någonsin. Samtidigt har sätten att nå global kommersiell framgång förändrats. Marknadens och artistens behov är annorlunda idag och utvecklingen i musikbranschen går snabbt. Jag känner starkt att jag vill vara en del av utvecklingen och bidra med min erfarenhet av nya arbetssätt.

Han kommenterar Twenty First Artists:

– Unikt med Twenty First Artists är att det redan från början finns en internationell arbetsmodell med en stark kreativ och finansiell plattform. Det finns inga territoriala gränser längre i den värld vi lever i och särskilt inte på nätet. Därför sker varje managementuppdrag inom Twenty First Artists enligt nya globala förutsättningar. Min vision är att se till att Twenty First Artists blir Nordens absolut starkaste och mest nytänkande management-bolag inom musikbranschen. Att få göra detta tillsammans med Sanji Tandan och Colin Lester, som alltid gjort allting rätt är fantastiskt.

Twenty First Artists grundades år 2000 och har representerat artister som Elton John, Jamiroquai, James Blunt och Lily Allen. Bolaget ägs sedan 2007 av Universal Music Group och 2010 blev managementveteranen Colin Lester företagets CEO.

Lars Nylin