3 maj 2011

EMI Music Publishing skriver avtal med Astma & Rocwell

EMI Music Publishing har skrivit ett exklusivt förlagsavtal med producent och låtskrivarteamet Astma & Rocwell.

Astma & Rocwell har skrivit, producerat och remixat artister som Petter, Amanda Jenssen, September, Ison & Fille, Vincent, Andreas Grega med flera och har under det senaste året haft stor framgång i såväl Sverige och Norge med olika projekt, inte minst Karpe Diem & Andreas Grega's låt Ruter som var den mest spelade låten på norsk radio under 2010.

– Vi började jobba nära Astma & Rocwell i samband med Andreas Gregas debutalbum och förutom att de är två av de trevligaste killarna i musikbranschen så är de också ett producentteam av absolut världsklass. De har utvecklat sitt sound otroligt mycket den senaste tiden och några av de projekt vi jobbar på med dem nu känns väldigt väldigt lovande. Det här kommer att bli kul, säger Johnny Tennander på EMI.

– För oss känns det helt naturligt att gå vidare i vårt samarbete med EMI som vi jobbat nära med dom två senaste åren. Vi känner stort förtroende för Johnny & Lasse Ewald rent kreativt och känner att dom verkligen förstår vad det är vi vill göra. Deras nära samarbete med resten av världen och referenser till bra musik känns som ett perfekt hem för oss, säger Tobias "Astma" Jimson.

Lars Nylin