28 april 2011

RootsyLive arrangerar Down On The Farm

Malmö-baserade Rootsys aktiviteter fler allt fler. I sommar arrangerar RootsyLive – live/konsertdelen av Rootsy.nu – festivalen Down On The Farm på gränsen mellan Norge och Sverige. Bokade är såväl den engelska folkrocklegenden Richard Thompson som svenska Richard Lindgren.

Efter ett par års uppehåll gör i sommar musikfestivalen Down on the Farm (som första gången arrangerades redan 1988) comeback på Gribsrød gård 22-23 juli, söder om Halden i Norge – alldeles vid den svenska gränsen.

Uppträder gör bl.a Richard Thompson, Whitey Morgan & The 78s, Chip Taylor, Deadman, Kim Richie, Fats Kaplin & Kristi Rose, The Salmon Smokers och den alltmer internationellt rosade svenska singern/songwritern Richard Lindgren.

Bakom arrangemanget står RootsyLive, live/konsertdelen av Rootsy.nu.

– RootsyLive kommer att ta Down on the Farm tillbaka till den musikaliska profil som präglade festivalen de tolv första åren, med vikt på country, alternativ country, bluegrass, singer/songwriters och folk, berättar initiativtagaren Håkan Olsson på Rootsy..

– Lika viktig är att RootsyLive har som målsättning att sörja för att Down on the Farm är årets trevligaste och mest avslappnade upplevelse för vuxna musikälskare.

Årets största affischnamn Richard Thompson grundade på 60-talet Fairport Convention (Englands förmodligen absolut viktigaste folkrockband) och gav ut sitt första soloalbum Henry The Human Fly 1972. Sedan dess har han turnerat flitigt och spelat in en rad rosade album, både solo och tillsammans med med sin förra fru Linda Thompson. Hans storhet som låtskrivare manifesteras t ex av att både Robert Plant och Alison Krauss har spelat in låtar signerade honom på sina senaste album. Genom åren har Thompsons sånger dessutom spelats in av även bl.a R.E.M., David Gilmour, Bonnie Raitt, Emmylou Harris och Los Lobos.

Claes Olson