21 april 2011

v.16 Carola etta

Efter fyra veckor på SverigeTopplistan kan Carola till slut glädja sig åt en förstaplacering för albumet Elvis Barbra & jag [X5 / Universal Music]. Den här veckan får hon sällskap av inte mindre än fyra andra svenska sångerskor på topp 10: nykomlingen Kikki Danielsson, September, Sara Varga och Pernilla Andersson. Totalt sett är fortfarande samlingen Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music] landets bästsäljande album.

De senaste veckorna har Carola steg för steg närmat sig förstaplatsen med sitt album Elvis Barbra & jag [X5 / Universal Music]. När Foo Fighters Wasting Light [RCA / Sony Music] den här veckan tar ett steg tillbaka till andraplatsen, så intar hon nu topplaceringen. Kikki Danielsson Första dagen på resten av mitt liv [Columbia / Sony Music] är veckans högsta nykomling med en tredjeplats, före Paul Simon So Beautiful Or What [Concorde / Universal Music] på plats fyra. Niclas Frisk Deeper Down In Chinatown [EMI] gör entré på sjätte plats. Alison Krauss & Union Station Paper Airplane [Rounder / Universal Music] är veckans fjärde nykomling på albumlistans topp 10.

På plats 11 debuterar Anders Fernette Run [Held & Bäck Records / Universal]. Kajsa Grytt En kvinna under påverkan [Playground / Cosmos-Playground] går in på plats 13 och topp 20 rymmer denna vecka ytterligare två nykomlingar: Robbie Robertson How I Became Clairvoyante [Universal Music] på plats 16 och Caroline Larsson Me And I [Weeki Records / Universal Music] på plats 17.

Singellistan toppas denna vecka åter igen av Jennifer Lopez feat. Pitbull On The Floor [Universal Music], som skuggas av Veronica Maggio Jag kommer [Universal Music] på andra plats. Veronica Maggio har likt Carola klättrat en position per vecka den senaste tiden och kan efter tio veckor på listan mycket väl nå topplaceringen nästa vecka.

Singellistans högsta nykomling är Lady Gaga Judas [Interscope / Universal Music] som gör entré på plats 19. På plats 43 gör Robyn ny entré med Call Your Girlfriend [Konichiwa Records / EMI] – veckans nästa högsta nykomling på singellistan. Med tidigare singlarna Indestructible på plats [Konichiwa Records / EMI] och Dancing On My Own [Konichiwa Records / EMI] som återvändare på plats 60 stoltserar hon denna vecka tre singlar från midprice-listans etta Body Talk på SverigeTopplistan.

Samlingslistan toppas för sjunde veckan i rad av femfaldigt platinasäljande Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music] och listans topp 10 innehåller med ett enda undantag precis samma titlar som föregående vecka.

På dvd-listan går A-ha Ending On A High Note: The Final Concert [Universal] efter tre veckor på listan upp i topp.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se