18 april 2011

EMI och Warner säljs som helheter?

Enligt Wall Street Journal och andra källor kan ett avslut Warner Music-affären komma i slutet av denna vecka. Precis som vid den parallella försäljningen av EMI Music rapporteras det nu att målet i båda fallen är att sälja bolagen som helheter.

Wall Street Journal rapporterar att förra veckans styrelsemöte hos Warner Music enades om att man – om det blir en försäljning – vill sälja bolaget som en helhet. Som MI rapporterat har ett 10-tal potentiella köpare anmält sig. Det högsta budet – från Yucaipa Companies – ligger på 3 miljoner dollar.

I fallet EMI anses det att den mest intresserade köparen är just Warner Music. Musikbranschen skulle i så fall ha tre majorbolag istället för som nu fyra. Särskilt kring EMI har det florerat rykten om en uppstyckning där ägaren Citigroup säljer förlaget EMI Publishing för sig. Men i förra veckan kom rapporter om att Citgroup ska ha mött EMI:s VD Roger Faxon och då enats om att en försäljning av hela EMI är den primära ambitionen.

Lars Nylin