14 april 2011

Sulo & Idde till Sound Pollution

Sulo & Idde har tecknat avtal med Sound Pollution för nya albumet Kocksgatan Revisited [Legal Records] som släpps i september.

I oktober förra året gav Sulo Karlsson och Idde Schultz ut albumet Ur ett brev med tonsatta dikter av Per Ragnar. Singlarna Res dig och Inatt min vän är jag åter hos dig blev flitigt radiospelade i P4. Nu återvänder duon med ett nytt album, från vilket en första singel släpps redan i slutet av maj.

Sulo Karlsson är känd från bandet Diamond Dogs och har de senaste åren även samarbetat med bland andra Kikki Danielsson. Idde Schultz är mest känd som soloartist – i mitten av 90-talet hade hon stora framgångar med bl.a Staffan Hellstrand-komponerade Fiskarna i havet. Hon är dessutom medlem i Docenterna och ena halvan av duon Anna Stadling & Idde Schultz. Sulo & Idde träffades just genom den gemensamma vännen Staffan Hellstrand och har upptäckt flera gemensamma nämnare inom musiken.

I november sätter Sulo & Idde upp en musikteaterversion av Kocksgatan Revisited på Boulevardteatern i Stockholm. På lördag uppträder Sulo & Idde duon på Record Store Day på Pet Sounds i Stockholm.

Claes Olson