5 april 2011

Bandit Rock Awards – vinnarna

Inför ett utsålt Münchenbryggeriet i Stockholm arrangerades i helgen fjärde upplagan av rockmusikens egen prisgala Bandit Rock Awards.

Under kvällen uppträdde Danko Jones, Sick Puppies, Bullet, Royal Republic, Pain och Plan Three. Bandit Rock Awards är ett samarbete mellan Bandit Rock och Live Nation.

– Jag är grymt stolt över att allt funkade problemfritt. Vi hade sex band som delade scen med så mycket prylar som det maximalt gick att trycka in och trots det var stämningen på topp hela kvällen. Bandit Rock Awards har varit utsålt fyra år i rad och det talar för sig själv – Sveriges enda Rockgala är här för att stanna, säger Martin Nielsen på Live Nation till MI.

– Bandit Rock Awards blev en succé på nytt. Vi är stolta över att evenemanget sålde ut även i år, trots utökad publikkapacitet. Nu börjar arbetet med nästa års gala. Vi hoppas samarbetet med Live Nation fortsätter. För Bandit Rock Awards finns inga begränsningar – bara galna idéer som ska förverkligas…igen, fortsätter Mattias Arwidson programchef på Bandit Rock.

Vinnarna av Bandit Rock Awards 2011:

Bästa svenska grupp: Hardcore Superstar
Bästa internationella grupp: Avenged Sevenfold
Bästa svenska album: Sabaton Coat of Arms
Bästa internationella album: VolbeatBeyond Hell/Above Heaven
Bandits mest spelade band 2010: Royal Republic
Bästa svenska liveakt: In Flames (deras sjunde pris under Bandit Rock Awards tid)
Bästa internationella liveakt: Iron Maiden
Årets svenska genombrott: Sherlock Brothers
Årets internationella genombrott: Sick Puppies
Årets festival 2010: Getaway Rock Festival

Lars Nylin