3 mars 2011

v. 9 Samlingar skuggar September

Två samlingar utmanar September på veckans albumlista. Men vare sig Mustasch nyinspelade jubileumssamling eller The Arks avskedssamling lyckades peta ner Petra Marklund från plats ett.

Göteborgsgruppen Mustasch firar tio år med att släppa den nyinspelade samlingen The New Sound of the True Best [Gain/Sony Music]. Den placerar sig denne vecka som nummer 2 på en albumlista som fortfarande toppas av September. På plats 3 skuggar nu The Ark med avskeds- och 20-års-kollektionen Arkeology – The Complete Singles Collection [Virgin/EMI Music].

Sator fyller 30 i år men det är med ett helt nytt ”vanligt” album, Under The Radar [Wild Kingdom/Sound Pollution] som dalkarlarna går på plats 4. Den svenska nyhetsdominansen bryts av Evergrey på plats 8 med Glorious Collision [Steamhammer/Cosmos-Playground] och Rumer på plats 13 med Seasons of My Soul [WM UK/Warner Music].

Sedan är det åter nytt blågult på topp 20. Tomas Di Leva startar som nummer 16 med Hjärtat vinner alltid [Sonet/Universal]. Den förre e.s.t-medlemmen Magnus Öström kliver in på plats 17 med solopremiären Thread of Life [Act/Cosmos-Playground].

Längre ner på topp 60 finns nyheter av Rebecka Törnqvist, Carl Norén, Beady Eye, Syket, Kebnekajse, Toto och Those Dancing Days.

Veckans raket på singellistan är Jennifer Lopez feat. Pitbull som tar On The Floor [Universal/Universal Music] rakt in till plats 3. Längre ner gör Melodifestivalaktuelle Danny entré på plats 29 med In The Club [Artisthuset/Sony Music].

På DVD-listan klättrar gitarrveteranen Jeff Beck till plats 2 med Rock’n’roll Party Honouring Les Paul [Eagle Vision/Cosmos-Playground].

Lars Nylin