22 februari 2011

Kulturbolaget öppnar kontor i Stockholm och Göteborg

Kulturbolaget i Malmö utökar sin verksamhet och öppnar portarna till två helt nya kontor – KB West i Göteborg och KB East i Stockholm.

Nästa år är det 30 år sedan Kulturbolaget etablerades. Från ett spelställe i Malmö har verksamheten vuxit till en av Sveriges större konsertarrangörer, ansvariga för såväl stadionkonserter som turnéer och spelningar över hela södra Sverige. Med rockklubben KB på Bergsgatan i Malmö arrangerar Totte Lundgren och hans bolag i dag 250 konserter om året. Ofta med ett nära samarbete med framför allt Live Nation och United Stage. Nu utökar Kulturbolaget sin verksamhet och öppnar portarna till två helt nya kontor – KB West i Göteborg och KB East i Stockholm.

KB har sedan tidigare varit närvarande i Göteborg, framför allt genom sitt arbete med festivalerna Metaltown, Pier Pressure och West Coast Riot. Det nyöppnade kontoret går under namnet KB West, och som ansvarig har Harriet Andersson anställts. Harriet har under ett antal år arbetat för PK Musik och är sedan tidigare projektkoordinator för festivalerna. Från och med den 1 april kommer även Daniel Johansson att börja sin anställning på göteborgskontoret som produktionsansvarig.

I Stockholm har Kulturbolaget hittat ett samarbete tillsammans med Harry Byrne. En välkänd profil i konsertsammanhang, som under sina 30 år i Stockholm har varit med och grundat de legendariska klubbarna Melody och Gino, men har på senare år arbetat för bland annat Münchenbryggeriet och Berns. Stockholmskontoret som leds av Harry, går under namnet KB East.

Kommande konserter i Göteborg:

Tony Joe White – Nefertiti, 7 mars
Orup – Trädgår'n, 19 mars
bob hund – Trädgår'n, 23 mars
Southside Johnny & the Asbury Jukes – Trädgår'n, 16 april
Jenny Wilson & Tensta Gospel Choir – Trädgår'n, 7 maj
Afrocubism – Trädgår'n, 18 augusti

Kommande konserter i Stockholm:

Tony Joe White – Göta Källare, 9 mars
Kyuss Lives! – Debaser Medis, 13 mars
The Wailers – Göta Källare, 19 mars
bob hund – Münchenbryggeriet, 1 april
Southside Johnny & the Asbury Jukes – Göta Källare, 15 april

Lars Nylin