17 februari 2011

Despotz kontrakterar The Unguided

Despotz Records har kontrakterat sitt första metalband. Falkenberg-baserade The Unguided består av tre tidigare medlemmar i Sonic Syndicate.

The Unguided består av Richard Sjunnesson, Roland Johansson och Roger Sjunnesson, samtliga med bakgrund i Sonic Syndicate..

– Det ska bli så otroligt kul att få arbeta med Roger, Roland och Richard igen, säger Ronnie Schmidt, A&R på Despotz Records. Jag har haft turen att få ha arbetat sida vid sida med dessa galningar via två album med Sonic Syndicate och de är verkligen fantastiska!

– Dessutom är det den första metal-kontrakteringen på Despotz Records, vilket återigen bevisar att vi kan släppa precis vad som helst oavsett genre bara vi gillar det. Bra musik är bra musik helt enkelt.

The Unguideds första utgivning på Despotz-etiketten blir Nightmareland EP, som precis har färdigställts hos Jonas Kjellgren i Abyss Studio. Materialet släpps worldwide under mars/april månad och kommer både att ges ut digitalt och i en limiterad fysisk upplaga om 616 (!) exemplar.

– Vi tre vise män i The Unguided är hedrade att ingå ohelig allians med Despotz Records för vår redan efterlängtade Nightmareland EP, kommenterar bandmedlemmarna.

– Onekligen är vi på samma sida om vad vi vill åstadkomma med det här släppet. Vi kan redan nu garantera att The Unguided tillsammans med Despotz Records kommer leverera konst i musikform till musikälskare. Musik genomsyrad av kvalité och i en obesudlad form som låtskrivarna tänkt det från första strof. Kreativ frihet är ett nyckelord och inga onödiga begränsningar kommer stjälpa detta vackra förbund.

– Vårt partnerskap med Ronnie Schmidt går tillbaka långt innan påskriften av det här kontraktet och herren ifråga är en ohört drivande person som aldrig gjort något annat än gynnsamt arbete för oss. Det gör oss ännu mer säkra på rättheten i det här beslutet!

Claes Olson