10 februari 2011

MUSIKEXPORT Svenska Hitworks bakom indisk listetta

I den första stora talangjakten i Indiens tv-historia segrade bandet SQS Supastars med låten Hawa Hawa – en vinnarlåt som tagits fram av det svenska musikbolaget Hitworks på uppdrag av indiska Times Music. Hawa Hawa ligger just nu etta på landets viktigaste topplista: Mirchi Top 10.

Hawa Hawa är skriven av teamet Daniel Roxne /Peter Saverman / Kent Matsson och producerad av Tobias Jonsson (Neo m.m.), samtliga knutna till Hitworks. Starlab Publishing har förlaget och Hitworks äger produktionen.

Resterande spår på SQS Supastars album är producerade av Kurt Westling, i vissa spår tillsammans med Michael Clauss. Kurt Westling och Herbert Trus har dessutom bidragit med låten Tumse (originaltitel Here I Am) till albumet.

– Hitworks låtar gör underverk i Indien”, kommenterar Times Music A&R Varkey Patani.

– Indien, som är en potentiell jättemarknad, har precis börjat ta till sig västerländsk pop på allvar och blandar den med klanger från sin egen musikkultur, säger Peter Sahlin, CEO och A&R Hitworks / Starlab Publishing.

– Det blir ett spännande möte, och det känns mäktigt att Indiens största skivbolag valt att samarbeta med Hitworks i Sverige för att utveckla ett nytt, modernt sound!

Hitworks har även en label deal med Times Music för sina egna artister. Den här månaden släpps Neo i Indien och därefter står Anniela på tur.

Videon till SQS Supastars Hawa Hawa finns denna vecka upplagd på MI under vinjetten KLIPPET.

Claes Olson