31 januari 2011

Nicke Borg Homeland till ADA Nordic / Warner

Det är nu klart att det blir ADA Nordic / Warner Music som kommer att distribuera när Nicke Borg och hans grupp Homeland albumdebuterar på Versity-etiketten under våren.

Nicke Borg är sedan tidigare känd som frontman och låtskrivare i gruppen Backyard Babies. 26 februari tävlar Nicke Borg Homeland i Melodifestivalen med låten Leaving Home. "En stark rockballad som handlar om att hitta hem. Det är första gången Nicke står på scen utan gitarr", meddelar Versity.

Nicke Borg har tidigare sagt till MI om Homeland:

– Ända sedan jag som liten satt med min fars, då gigantiska, akustiska gitarr har fascinationen för singer/songwriters ständigt varit närvarande. Förebilder som Elvis, Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones, Guns N´Roses och Social Distortion har inspirerat mig att skriva musik som jag alltid längtat efter att spela in och framföra live.

– Min vision är att Homeland ska bli ett levande projekt där genrer blandas utifrån vilka musiker, gäster eller vänner som medverkar.

Det kommande albumet är ännu så länge obetitlat. I samband med utgivningen av EP:n Chapter 1 i höstas, gjorde Borg ett antal akustiska
spelningar på egen hand. Homeland kommer vara turnéaktuella efter albumreleasen i april med fokus på sommaren. Den här gången turnérar han med band. Bokningsbolaget är Goatbridge.

Lars Nylin