20 januari 2011

Selective Notes går vidare med Christoffer Roth

Det Family Tree/Razzia Records-knutna bolaget Selective Records har tecknat avtal med artisten, låtskrivaren och producenten Christoffer Roth. I mars släpps soloalbumet Best In A Mess, vars förstasingeln New Kind Of Love ges ut 11 februari.

– Efter att Christoffer spelat och turnerat med band som Monster, Kriget och Hets, samt suttit flera år bakom mixerbordet i sin egen studio och producerat och spelat in artister som Moneybrother, Markus Krunegård och Mauro Scocco med flera så är det äntligen dags att han själv ställer sig bakom mikrofonen och visar vilken suverän låtskrivare och artist han är, menar Anders Fridén och Daniel ”Tive” Tivemark på skivbolaget.

Christoffer Roth har själv producerat albumet Best In A Mess, som släpps 25 mars. I spåren har Roth sällskap av bl.a. Markus Krunegård (gitarr, piano och sång), Lars Skoglund (trummor) och skivbolagskollegan Britta Persson.
Som första smakprov från den kommande solodebuten släpps singeln New Kind Of Love 11 februari.

– Ibland undrar jag om jag är den jag är för att jag valde musiken eller om jag valde musiken för att jag är den jag är, säger Christoffer Roth.
– Det är antagligen skit samma. För nu när jag släpper mitt debutalbum och mitt namn för första gången står på framsidan av ett skivomslag, känner jag mig bara väldigt stolt. Den här skivan känns som en självklar fortsättning på något som påbörjades för länge sen.

– Vi är mycket stolta att få jobba med Christoffer och släppa hans solodebut!, hälsar Fridén och Tivemark.

Relativt nybildade Selective Notes ägs och drivs av Anders Fridén och Daniel ”Tive” Tivemark och fungerar som ett underbolag till Family Tree/Razzia Records. Under sitt första verksamma år har man släppt Britta Perssons grammisnominerade album Current Affair Medium Rare samt Khomas grammis-, P3 Guld- och Manifest-nominerade albumet A Final Storm.

Claes Olson