19 januari 2011

Livebranschen samlas i Helsingborg

Den här veckan samlas de största aktörerna på den svenska livescenen på branschforumet Sweden Live. För första gången har Sweden Live flyttat utanför storstäderna, den här gången möts man i Helsingborg.

Sweden Live arrangeras torsdag-fredag och har som avsändare produktionsbolagen United Stage, Live Nation/Luger, Blixten & Co, 2Entertain, Headstomp och Lifeline.

– Vi bjuder in alla som jobbar med konsertverksamhet i någon form. Totalt tror jag att vi blir ungefär 600 personer, säger till Helsingbors Dagblad Lars Rixon. Rixon är till vardags turnéproducent och projektledare på United Stage och sammankallande i den grupp som samordnar arrangemanget.

Sweden Live genomförts en gång om året sedan mitten av 00-talet. Hittills har arrangemanget ägt rum i Stockholm och vid ett tillfälle i Göteborg. Nu bryts alltså storstadstraditionen för ett besök i Helsingborg. Rixon kommenterar:

– Ur livemusiksynpunkt är Helsingborg viktigt genom Sofiero och The Tivoli. Den typen av äkta rockklubb som The Tivoli är, finns det inte många av i Sverige. Man kan räkna dem på ena handens fingrar. Sedan ligger staden, rent kommunikationsmässigt, bra till för vårt arrangemang.

Avslutningen av Sweden Live, är även öppen för allmänheten. Då spelar Orup, Adam Tensta, Patrik Isaksson och Rebecka Törnqvist på nämnda The Tivoli, biljetter säljs enligt principen ”först till kvarn”.

Lars Nylin