18 januari 2011

Lena Philipsson till Universal Music

Lena Philipsson byter skivbolag till Universal . Första singeln Idiot kommer i februari medan det nya albumet släpps i höst.

Lena Philipssons nya skivbolag blir Universal Music. Det blir hennes fjärde bolag i en skivkarriär som inleddes med albumet Kärleken är evig, på Mariann 1986. Senare har hon haft avtal med EMI, Sony och senast Roxy. På sistnämnda bolag släpptes 2008 hennes senaste album Dubbel, ett samarbete med Orup som nådde albumlistans andra plats. Utöver elva album och många hits har Lena Philipsson, i folkmun ”Ph”, även gjort krogshower och har vid tre tillfällen varit programledare för Melodifestivalen.

Lena Philipsson befinner sig just nu i studio för att spela in ett album planerat till hösten 2011. Men redan i februari kommer singeln Idiot, skriven och producerad av Magnus Lidehäll (Ändersson / Universal Music Publishing) Lidehäll har från tidigare meriter bl.a. från Afasi & Filthy (det är han som är Filthy), Maskinen, Promoe (hitsingeln Svenne banan) och Kylie Minogue.

Lars Nylin

På bilden: Blixten Henriksson (Blixten & Co), Isse Samie (Universal Music), Niklas Rune (Universal Music), Per Sundin (Universal Music), Lena Philipsson, My Ströbaek (Blixten & Co).