13 januari 2011

GRAMMIS Höga förväntningar inför årets gala

Förväntningarna är höga inför Grammis 2011 och den gala som under nya, festliga former arrangeras på Operan i Stockholm på måndag. Medias intresse för galan är stort och enligt Lisa Cronstedt i IFPI:s grammiskommitté är fler journalister än någonsin tidigare ackrediterade.

Biljetterna till årets grammisgala sålde snabbt slut när de släpptes i slutet av förra året och den här veckan släppte arrangörerna 300 extra biljetter till den stora efterfesten på Café Opera.

– Antalet ackrediterade journalister och bloggare kommer i året att vara större än någonsin! rapporterar en stressad men mycket entusiastisk Lisa Cronstedt från sitt arbete med IFPI:s grammiskommitté.

Kommer Grammis 2011 att synas i något inslag i tv eller radio?
– Expressen kommer att sända ett utdrag från kategorin Årets låt och hela galan kommer att filmas. Men det är inte bestämt ännu hur det kommer att distribueras.
Kan du avslöja något om vilka som kommer att synas och höras på scenen?
– Nej, det håller vi på till måndag.

Efter den lyckade galan på Globen för ett par år sedan var det många som uttryckte stor besvikelse över fjolårets smått kaotiska gala på Münchenbryggeriet förra året. Hur tror du årets gala blir?
– Vi har ju valt att positionera om Grammis med bland annat ledordet värdighet som en slöja över hela eventet. Sedan har vi genomfört förändringar i alla delar – juryförfarandet, nya producenter, lokal, middag och efterfest, upplägg av prisutdelningen och nya kategorier med mera.

Hur är dina personliga förväntningar inför galan?
– Skyhöga! summerar Lisa Cronstedt.

Årets grammisgala på Operan i Stockholm drar igång kl 17.00, måndag 17 januari.

I år delas det ut priser i 21 kategorier. Nya kategorier för i år är Årets svenska internationella framgång, International artist breakthrough of the year. Dessutom har kategorin Årets grupp återinförts.

Galan produceras av HELENA OCH SOFIE.

Claes Olson

Länk:
Årets grammisnomineringar