30 december 2010

SVERIGELISTAN v.52 En Så mycket bättre jul!

Samlingsskivan Så mycket bättre – Musiken från TV-serien [TV4 / Warner Music] segrade i julhandeln och är för fjärde veckan i rad landets mest säljande album. Albumlistan (exklusive samlingar) toppas liksom föregående vecka av Idol-vinnaren Jay Smiths självbetitlade album [Columbia / Sony Music].

Jay Smith sålde under den sista julhandelsperioden 22-28 december mer än tre gånger så mycket som albumlistans tvåa Michael Jacksons postuma Michael [Epic / Sony Music]. Tvåan i årets Idol-final lyckades som nykomling gå rakt in på listans femteplats med självbetitlade Minnah Karlsson [Columbia / Sony Music]. Albumlistans enda övriga nykomling är Petter Samlar ut den [Universal Music] som debuterar på plats 27.

På singellistan har ingen lyckats rubba överlägsna September Mikrofonkåt [Catchy Tunes / Warner Music[ på förstaplats och Sean Banan Gott nytt jul [Raw Comedy / Sony Music] på andra plats. Daniel Adams-Ray Gubben i lådan [Sweden Music / Universal] klättrar från femte till tredje plats. På såväl fjärde som femte plats återfinns Jay Smith, vars Idol-vinnalåt Dreaming People [Columbia / Sony Music] faller två steg till plats tre samtidigt som sångarens Madonna-tolkning Like A Virgin klättrar från plats 41 till plats 4.

På DVD-listan, som även denne vecka toppas av Julbrasan [Outpost / Naxos], firar Queen 200 veckor jämnt med konsertfilmen Queen Live At Wembley [Parlophone / EMI]

Claes Olson

Länk:
http://www.sverigetopplistan.se/