23 december 2010

v.51 Idol i topp!

Idolvinnaren Jay Smiths album hade redan en knapp vecka efter utgivningen sålt platina i julhandeln. Inte heller oväntat toppar därför Jay Smith [Columbia / Sony Music] veckans albumlista. På singellistan går vinnarlåten Dreaming People in på tredje plats – efter September och Sean Banan – och längre ner på samma lista gör även Jay Smiths version av Like A Prayer [Columbia / Sony Music] entré.

Det totalt sett mest säljande albumet i Sverige är precis som förra veckan Så mycket bättre – Musiken från TV-serien [TV4 / Warner Music], som överlägset toppar samlingslistan.

Singellistan får den här veckan dessutom ytterligare en titel med anknytning till tv-serien: Petter & Septembers duett Baksmälla [Bananrepubliken / Universal Music] tår nämligen direkt in på sjunde plats. Tre pinnhål högre upp placerar sig veckans nästa högst nykomling på singellistan: Anvil Metal On Metal Metal Mind / Border], hack i häl på tredjeplacerade Jay Smith.

En tydlig markering av att det nu är jul igen är John & Yokos samt Band Aids entréer på singellistan med Happy X-mas (War Is Over) [Parlophone / EMI] respektive Do They Know It’s Christmas [Mercury / Universal]. Visserligen placerar sig båda klassikerna i listans nedre regionerna, men ändå… ”Nu är det jul igen! Nu är det jul igen!”

Claes Olson

Länk:
http://www.sverigetopplistan.se/