21 december 2010

MIDEM Ny chef för musikmässan i Cannes – nu med franska förtecken

Den Paris-baserade Reed MIDEM-organisationen har utsett Sony Music Frances vice president Bruno Crolot till ny Director Of Music Markets. MIDEM 2011 placerar fransk musik i fokus.

Bruno Crolot övertar ledningen från MIDEM efter Dominique Leguern, som istället nu tar över utveckling av Reed-organisationens USA-baserade konferens Rethink Music och Connected Creativity Forum som arrangeras i Cannes i april nästa år.

Enligt Reed MIDEM Entertainment Divisions chef Anne de Kerckhove kommer såväl MIDEM som Rethink Music och Connected Creativity att dra fördel av rekryteringen av den tidigare Sony Music-chefen.

– MIDEM kommer nu att i ännu högre utsträckning kunna sammankoppla den internationella musikbranschen med de viktigaste aktörerna inom teknologi och digital media, menar Anne de Kerckhove. Ett exempel på detta är det sätt som vi kommer att integrera musikindustrin Connected Creativity Forum.

MIDEM 2011 arrangeras 22-26 januari, med den musikteknologiska konferensen MidemNET som en integrerad del under hela mässan. Under vinjetten French Vibes at MIDEM 2011 kommer den internationella musikmässan den här gången att gå i trikolorens färger.

Ömer Akay