16 december 2010

v.50 Postum Michael Jackson rakt upp i topp

Efter fyra veckor i topp petas den här veckan Bruce Springsteen The Promise ner från albumlistans första plats av Michael Jacksons postumt utgivna Michael [Epic / Sony Music]. Sveriges totalt mest säljande album just nu är dock Så mycket bättre – Musiken från TV-serien [TV4 / Warner Music] som överlägset toppar samlingslistan. På singellistan regerar September.

Veckans nästa högsta nykomling är en julskiva: Peter Mattei Jul med Peter Mattei [Ladybird / Naxos] som gör entré på plats 18. Artistmagasinets kombinerade cd/magasin Elvis Presley 1956-1959 [Artistmagasinet / Sony Music] går in på albumlistans 42 plats , trots att större delen av försäljningen mad all sannolikhet sker utanför de GLF-rapporterande försäljningsställena. Fjärde och sista nykomling på albumlistan är Linda Lampenius Angels [Linda Lampenius Productions / Naxos] som smyger sig in på plats 59.

Josh Groban besökte Sverige i förra veckan och kan se sitt album Illuminations [Warner Music] återvände in på albumlistans 31 plats.

Septembers version av Petters Mikrofonkåt [Catchy Tunes / Warner Music] toppar för fjärde veckan i rad singellistan, Plura-tolkningen Kärlekens tunga [Catchy Tunes / Warner Music] avancerar från sextionde till sjätte plats och versionen av Di Levas Vem ska jag tro på? [Catchy Tunes / Warner Music] på plats 46 är veckans enda nykomling på singellistan.

Bakom September skuggar fortfarande samma trio som förra veckan: Sean Banan Gott nytt jul [Raw Music / Sony Music] ligger tvåa, Daniel Adams-Ray Gubben i lådan [Sweden Music / Universal] trea och Rihanna Only Girl (In The World) [Island Def Jam / Universal] fyra.

Noterbart den här veckan är att hela fyra album från den klassiska musiklistan finns med på topp 60. Utöver Peter Mattei Jul med Peter Mattei [Ladybird / Naxos] på plats 18 och Linda Lampenius Angels [Linda Lampenius Productions / Naxos] på plats 59 är det Robert Wells Close Up Classics [Carpe Diem / Naxos] (som återvänder till listan på plats 51) och Malena Ernman Santa Lucia – En klassisk jul [Roxy Recordings / Nordisk Film] som skuggar Bruce Springsteen på albumlistans andra plats.

Ytterligare ett album på den klassiska musiklistan återfinns på såväl samlingslistan som den totala listan. 27 kända klassiska mästerverk [Universal Music] ligger på samlingslistans trettonde plats och på den totala försäljningslistan för album på plats 41.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se