16 december 2010

ÅRSLISTOR Lady Gaga och Eminem feat. Rihanna toppar Spotify 2010

Innevarande år är visserligen inte till ända ännu, men Spotify har nu offentliggjort sin lista över 2010 års mest spelade låtar och album hos musiktjänsten. Singellistan toppas av Eminem feat. Rihanna Love The Way You Lie [Interscope / Universal] och albumlistan toppas inte helt oväntat av Lady Gaga The Fame Monster [Interscope / Universal]. Till de tio mest spelade albumen hör Hoffmaestro & Chraa The Storm [Warner Music], som placerar sig på tredje plats efter Lady Gaga och Eminem, och Melissa Horn Säg ingenting till mig [Sony Music] på plats 6.

På Spotifys lista över årets 100 mest spelade låtar finns totalt 22 svenska titlar med, däribland tre med Hoffmaestro. Högst placerade svenska hit är Daniel Adams-Ray Gubben i lådan [Sweden Music / Universal] på plats 11 och Oskar Linnros Från och med du [Universal Music] på plats 15.

Även på albumlistan återfinns Oskar Linnros, som tredje bäst placerade svensk, på plats 15 med albumet Vilja bli [Universal]. Melissa Horns debutalbum Långa nätter [Sony Music]är fjärde mest spelade svenska album med en total tjugondeplacering. Totalt finns 29 svenska album med på topp 100-listan.

Claes Olson

Spotify Topp 10 / Låtar 2010
1 Eminem feat. Rihanna Love the way you lie
2 Owl City Fireflies
3 Shakira Waka waka (This time for Africa)
4 Edward Maya feat. Vika Jigulina Stereo love
5 Train Hey soul sister
6 David Guetta feat. Akon Sexy bitch
7 Bob Airplanes
8 Lady Gaga Bad romance
9 Yolanda Be Cool & DCUP We no speak americano
10 David Guetta feat. Kid Cudi Memories

Spotify Topp 10 / Album 2010
1 Lady Gaga The Fame Monster
2 Eminem Recovery
3 Hoffmaestro & Chraa The storm
4 Black Eyed Peas The E.N.D.
5 Jason Derulo Jason Derulo
6 Melissa Horn Säg ingenting till mig
7 Lady Gaga The fame
8 John Mayer Battle studies
9 Owl City Ocean eyes
10 Rise Against Appeal to reason

Länk:
Spotify Topp 100 / 2010