10 december 2010

v.49 Så mycket bättre i topp

Veckans bäst säljande album i Sverige är samlingen Så mycket bättre – Musiken från TV-serien [TV4 / Warner Music] som inte bara toppar samlingslistan, utan även den totala försäljningsstatistiken. På albumlistan regerar alltjämt Bruce Springsteen The Promise [Columbia / Sony Music] och på singellistan September Mikrofonkåt [Catchy Tunes / Warner Music].

Bakom Bruce Springsteen avancerar Sarah Dawn Finers julskiva Winterland [Roxy Recordings / Nordisk Film] från trettonde till andra plats. Därmed petar hon ner skivbolagskollegan och nya hovsångerskan Malena Ernman Santa Lucia – En klassisk jul [Roxy Recordings / Nordisk Film] till tredje plats. De enda nykomlingarna på albumlistans övre hälft är Duffy Endlessly [Polydor / Universal] på plats 3 och E.M.D. Rewind [Ariola / Sony Music] på plats 20.

Även på singellistan är det mesta sig likt från föregående vecka. Bakom Septembers Mikrofonkåt rusar Sean Banan Gott nytt jul [Raw Comedy / Sony Music] från plats 30 till andra plats. Veckans högsta nykomling på topp 40 återfinns först på plats 25: Coldplay Christmas Lights [EMI].

Claes Olson

Länk:
http://www.sverigetopplistan.se/