18 november 2010

v.46 Bruce Springsteen rakt upp i topp

Samlingen The Promise [Columbia / Sony Music] – med tidigare outgivet material från Bruce Springsteens studiosessioner efter genombrottet med Born To Run och inför utgivningen av hans fjärde album Darkness On The Edge Of Town – går den här veckan rakt upp i topp på SverigeTopplistan/album. På singellistan regerar fortfarande Daniel Adams-Ray med Gubben i lådan [Sweden Music / Universal] som etta och ytterligare fyra titlar på topp 60.

Såväl redan guldskivskvalificerade Bruce Springsteen som Daniel Adams-Ray leder sina respektive försäljningslistor med bred marginal och båda sålt mer än dubbelt så mycket som listtvåorna Bo Kaspers Orkester New Orleans [Svedala / Sony Music] resp. Rihanna Only Girl (In The World) [Island/ Def Jam Music Group / Universal].

På albumlistan markeras såväl tvåan Bo Kaspers Orkester som trean Rod Stewart Fly Me To The Moon… The Great American Song Book V [J Records / Sony Music] för ökad försäljning, vilket däremot inte förra veckans etta Bon Jovi Greatest Hits [Island / Universal] gör då den faller till fjärde plats.

Efter Bruce Springsteen är Shirley Clamp Winterland [Roxy Recordings / Nordisk Film] högsta nykomling på albumlistan med en tolfte plats. Shirley Clamp medverkar dessutom även på den guldsäljande julskivan Sanna Shirley Sonja Vår jul [Lionheart / Universal] som den här veckan återfinns på plats 8.

Andra höga nykomlingar på albumlistan är Elvis Presley Viva Elvis: The Album [RCA-Legacy / Sony Music] på plats 13, Flamingokvintetten Tack & förlåt [Mariann / Warner Music] på plats 16, Christian Kjellvander The Rough And The Rynge [Startracks / Cosmos / Playground] på plats 17, James Blunt Some Kind Of Trouble [Atlantic / Warner Music] på plats 18 och Tove Styre Tove Styrke [Epic / Sony Music] på plats 21. Totalt återfinns det den här veckan 14 nykomlingar på SverigeTopplistan/album.

Efter förra veckans rekordstiltje på singellistan så rör det sig denna vecka åter en del – om än inte högst upp i toppregionerna. Högsta nykomling är Tove Styrke White Light Moment [Epic / Sony Music] som går in på plats 21. Totalt slår sig sju nykomlingar in på den nya singellistan, vilket är mer än dubbelt så många som förra veckan. För tre av dessa svarar Daniel Adams-Ray som bland annat är veckans klättrare med Förlåt att jag aldrig sa förlåt [Sweden Music / Lagom Records / Universal], som avancerar från plats 56 till plats 8. Utöver detta placerar sig Adams-Ray även som nykomling på plats 40, 46 och 52 med Lilla Lady, Svart och Gryningspyromanen [samtliga Sweden Music / Lagom Records / Universal].

Daniel Adams-Ray har alltså totalt fem titlar på veckans lista. Petter har två – båda från TV4:s musikserie Så mycket bättre. Lasse Berghagen-tolkningen Stockholm i mitt hjärta avancerar från plats 54 till plats 18 och med sin version av Thomas Di Levas Dansa din djävul gör han debut på plats 39.

Nya Absolut Hits 2010 [EVA / Universal] går rakt in som etta på samlingslistan, före musiken från filmen Cornelis [Warner Music]. På den totala albumlistan placerar sig Absolut Hits 2010 efter Bruce Springsteen, Bo Kaspers Orkester, Rod Stewart och Bon Jovi på en femteplats.

Claes Olson