17 november 2010

MELODIFESTIVALEN 2011 Marie Serneholt och Rickard Olsson programledare

Sveriges Television offentliggjorde idag att Marie Serneholt (bilden) och Rickard Olsson blir programledare för Melodifestivalen 2011.
– De behärskar allt från humor och artisteri till spänning och dramatik, säger producenten Joachim Brobeck. Dessutom väntar flera överraskningsmoment längs vägen. Bland annat får programledarna besök av en hemlig gäst varje vecka.

– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att ha fått chansen att leda Melodifestivalen. Att dessutom få göra det tillsammans med fantastiskt duktiga och rutinerade Rickard känns både tryggt och spännande, säger Marie Serneholt som själv tävlade med bidraget Disconnect Me 2009 och kom sexa i deltävlingen i Göteborg.
– Det var underbart att få vara med i en vecka när jag tävlade 2009. Nu ska jag få var med alla sex veckorna. Jag kan knappt fatta att det är sant.

– Jag ser fram emot det här med barnslig förtjusning, säger Rickard Olsson. Melodifestivalen är ju tv-programmens program alla kategorier och det är en bubblande känsla bara att få frågan att göra det. Jag har längtat efter detta i hemlighet i flera år och nu blir det äntligen verklighet!

Marie Serneholt var tidigare medlem i det mångmiljonsäljande svenska bandet A-Teens och sågs senast på scenen i våras då hon hade huvudrollen i musikalen Grease i Stockholm.

Rickard Olsson är en av Sveriges mest rutinerade programledare och han har arbetat med Melodifestivalen tidigare, då han tillsammans med Marianne Rundström var programledare för Andra Chansen 2003. Mindre känt är kanske att även han har en musikkarriär bakom sig. På 80- och 90-talet spelade han i flera olika gävleband, bl.a i egna rockbandet Fried Faith som enligt initierade källor lät som en hybrid av amerikanska The Velvet Underground och den engelska power trion Cream.

Melodifestivalen sänds nästa år i SVT dessa lördagar kl. 20.00: 5 februari, 12 februari, 19 februari kl 20.00, 26 februari (deltvävling 1-4), 5 mars (Andra chansen) och 12 mars (final).

Claes Olson