12 november 2010

Nya turer i BMP-härvan

MI rapporterade i förra veckan om konkursansökan mot Bonnier Music Publishing i en av de största härvorna i svensk musikindustri. Nyhetssajten Realtid.se skrev på fredagen om nya förvecklingar i affären.

Samtidigt som den svenska förlagsbranschen i fredags (12/11) hade sin årliga galafest på Berns i Stockholm fortsatte det i branschskvallret och i media att presenteras nya aspekter på den affär som MI i veckan kallade för ”en stinkande soppa”.

Nätsajten Realtid.se skrev på fredagen bl.a. om att det holländska förlaget Imagem stämt det svenska rättighetssällskapet Stim för att dessa – enligt Imagem – inte betalat ut pengar som de anser sig ha rätt till. Men Stim bestrider kravet:

– Stim har naturligtvis inget ansvar för att BMP inte har fullgjort sina skyldigheter mot Imagem, säger Stims chefsjurist Helena Woodcock till Realtid.se.
I artikeln intervjuas även BMP:s förre VD Lars Wiggman om sin syn på situationen.

Lars Nylin

Länk:
Fredagens artikel i Realtid.se