11 november 2010

EMI kontrakterar Niclas Frisk

EMI Music har kontrakterat Niclas Frisk. Det senaste året har Frisk bl.a setts och hörts tillsammans med Nina Persson i A Camp och som frontman i det egna projektet Chinatown (med bl.a Linn Tabulong från Little Marbles)– men för den breda publiken är nog hans sång, gitarrspel och låtskrivande mest bekant från åren med Atomic Swing.

– Det är fantastiskt kul att även Niclas väljer att jobba med oss! säger Stefan Blom, vd för EMI Norden. Jag tror knappast att vi behöver introducera Niclas närmare – detta är ett album att längta efter.

– Jag har längtat efter att göra en handgjord gitarrskiva helt enkelt. Jag har skrivit några av mina bästa låtar tror jag och är stolt som en tupp över att få dom utgivna och paketerade, säger Niclas Frisk.

– När jag har en gitarr i händerna känner jag mig som en reinkarnerad Mark Knopfler besatt av djävulen, och har länge letat ett passande forum för att få utrycka det. Deeper Down In Chinatown kommer skivan att heta och är en samling låtar och texter som jag skrivit ihop under nattliga promenader i stora hårda städer runt om i världen.

Deeper Down In Chinatown släpps i början av nästa år. De första smakproven från skivan kan just nu höras i SVT:s pågående dramaserie Våra Vänners Liv, till vilken Niclas Frisk har varit med och skrivit musiken.

Claes Olson