2 november 2010

Ace of Base tecknar managementavtal med Petri H. Lundén på Hagenburg

Efter att enligt egen uppgift ha letat ny manager i tre års tid har Ace Of Base tecknat ett exklusivt managementavtal med Petri H. Lundén på artistmanagementbolaget Hagenburg. Bandet, som förutom originalmedlemmarna Jonas Berggren och Ulf Ekberg idag även består av Julia Williamson och Clara Hagman, är just nu aktuella med albumet Golden Ratio [We Love Music/Universal Music /distribution: Playground].

Ace Of Base är Sveriges tredje bäst säljande popband genom tiderna (efter ABBA och Roxette). Debutalbumet Happy Nation/The Sign (albumet gavs ut under båda titlarna, i olika versioner) har sedan utgivningen i början av 90-talet sålts i 23 miljoner exemplar, vilket gör det till världens bäst säljande debutalbum genom tiderna. I USA förärades det Grammy-nominerade bandet nio gånger platina för försäljningsframgångarna.

– Det är ett svårslaget rekord med tanke på dagens skivmarknad, men med totalt över 60 miljoner fans som köpt Ace of Base skiva därute så ser jag verkligen fram emot att bygga upp Ace of Base tillbaka där dom hör hemma – det vill säga på toppen, säger Petri H. Lundén.

– Vi letade manager i tre år i Los Angeles, New York och England, men hittade ingen som kändes 100 procent, berättar Ulf Ekberg i Ace of Base. Till slut hade vi dock fått så många rekommendationer från alla väldens hörn att träffa Petri Lundén så att vi sökte upp honom i Göteborg.
– Det räckte med ett möte för att vi skulle inse att vi verkligen träffat rätt. Petri fyller alla krav vi har och lite till. Han har kontakterna, erfarenheterna och vi delar samma vision, konstaterar Ulf Ekberg, som nästa år ger sig ut på världsturné med bandet.

Hagenburg är idag är Nordens största artistmanagement och Petri H. Lundén är även manager för bl.a Europe, The Cardigans och Peter LeMarc.

Claes Olson