29 oktober 2010

v.43 Håkan Hellström kvar i topp

Trots en stark entré av Bo Kaspers Orkester på SverigeTopplistan behåller Håkan Hellström även denna vecka den förstaplats han förra veckan debuterade på med nya albumet 2 steg från Paradise [Stranded / Universal Music]. På singellistan intar Daniel Adams-Ray förstaplatsen med Gubben i lådan [Sweden Music / Universal Music].
Bo Kaspers Orkester New Orleans [Svedela / Sony Music] är veckans högsta nykomling på albumlistan och går rakt in på en andraplats, där man placerar sig tätt bakom Håkan Hellström och puffar ner skivbolagskollegorna Larz-Kristerz Små ord av guld[Columbia / Sony Music] till tredje plats.

Näst högsta nykomling på albumlistan är ett annat dansband: 20-årsjubilerande Black Jack Festival [Kavalkad / Lionheart / Universal Music] på plats 15. Veckans tredje starkaste nykomling Anna Stadling E4 mot norr [Warner Music] går in på plats 36.

På singellistan, där alltså Daniel Adams-Ray avancerar från femte till första plats med Gubben i lådan [Sweden Music / Universal Music], går Nelly Just A Dream [Universal Music] som högsta nykomling in på plats 30. Den första singellistan som inkluderar s.k. strömmad musik (streams) präglas av få nykomlingar, men många titlar som återvänder in på försäljningslistan.

På samlingslistan går Absolute Soft Rock Anthems [EVA / Sony Music] som totalt femte bäst säljande album i landet just nu direkt in på den listans förstaplats.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se