28 oktober 2010

CMJ Lyckad New York-resa för O´Spada, Moto Boy och Raymond & Maria

I år arrangerades CMJ Marathon Music & Film Festival i New York 19-23 oktober. I den långa raden av medverkande artister och band fanns svenska Moto Boy, Raymond & Maria (aktuella med ett nytt album producerat av Smashing Pumpkins-gitarristen James Iha) och O´Spada. Alla tre framträdde i lördags kväll på East Village-klubben Backstage Bar, i regi av Svenska generalkonsulatet och Export Music Sweden, Little W Productions USA, The Swede Beat, Backstage Bar samt CMJ.

När O´Spada äntrade scenen som sista akt på Backstage Bar i lördags kväll var klubben fullsatt. Totalt trängdes 250 personer framför scenen. Enligt Carl-Marcus Gidlöf på O´Spadas skivbolag Despotz Records blev det en mycket lyckad konsert med ett flertal viktiga musikbranschrepresentanter i publiken.

Managern Alex Martin på Curious Generation konstaterar att hela New York-resan blev mycket framgångsrik för O’Spada.
– Att ge bandet rätt visibilitet i USA har varit målsättningen i ett års tid och O´Spadas medverkan på CMJ blev en stor succé, menar han.
– Inte nog med att bandet gjorde en exceptionellt bra spelning. Mottagandet från publiken och branschfolket på plats var fenomenalt. Den här helgen kommer att generera massor av bra saker som inte hade varit möjliga ifall bandet inte hade kommit till New York.

Utöver sin spelning på det svenska showcaset på Backstage Bar uppträdde O´Spada även på Public Assembly i Brooklyn förra onsdagen och UC Lounge dagen efter. Bandets debutalbum släpptes i Storbritannien i somras och har hyllats i bl.a The Fader, The Sunday Times, The Guardian och Popjustice.

Med i det svenska CMJ-sällskapet var även Taken By Trees, som med ett DJ-set bidrog till efterfesten i lördags.

Dagtid återfanns Export Music Sweden i en egen monter på NYU Kimmel Center Exhibitors Lounge.

Claes Olson