26 oktober 2010

Gain startar etiketten Rambo Music

John Alfredsson som idag är administrativ chef på Gain blir nu
ansvarig labelmanager på Rambo Music.

Första releasen på Rambo blir den 28/1 med Göteborgsbandet Katana. Bandet vann den svenska uttagningen i en världsomfattande rocktävling och fick representera Sverige på hårdrocksfestivalen Wacken Open Air i Tyskland
i somras.

Namnet Rambo Music har sin bakgrund i att bolaget har sitt kontor på Hisingen vid Ramberget. Gain skriver i pressmeddelandet:

Rambo är en fiktiv figur spelad av Sylvester Stallone. Rollfiguren bygger på romanfiguren Rambo i David Morrells bok First Blood. Ett ramboäpple gav David Morrell inspiration till namnet. Enligt uppgift togs äpplet till Nordamerika av Peter Gunnarsson Ramberg, en av de första svenska bosättarna. Namnet Rambo tog han från sin uppväxt vid Ramberget på Hisingen i Göteborg och började använda det vid ankomsten.

Lars Nylin

John Alfredsson som idag är administrativ chef på Gain blir nu
ansvarig labelmanager på Rambo Music.

Första releasen på Rambo blir den 28/1 med Göteborgsbandet Katana. Bandet vann den svenska uttagningen i en världsomfattande rocktävling och fick representera Sverige på hårdrocksfestivalen Wacken Open Air i Tyskland
i somras.

Namnet Rambo Music har sin bakgrund i att bolaget har sitt kontor på Hisingen vid Ramberget. Gain skriver i pressmeddelandet:

Rambo är en fiktiv figur spelad av Sylvester Stallone. Rollfiguren bygger på romanfiguren Rambo i David Morrells bok First Blood. Ett ramboäpple gav David Morrell inspiration till namnet. Enligt uppgift togs äpplet till Nordamerika av Peter Gunnarsson Ramberg, en av de första svenska bosättarna. Namnet Rambo tog han från sin uppväxt vid Ramberget på Hisingen i Göteborg och började använda det vid ankomsten.

Lars Nylin

I dagarna startar Gain Music Entertainment sin nya etikett Rambo Music. Först ut blir Göteborgsbandet Katana.

Från att Sony Music blev delägare i Gain Music tidigare i år så har bolaget expanderat och lanserar nu en ny etikett. Rambo Music kommer enligt ett pressmeddelande ”att utveckla och
lägga grunden för en ny stark generation av svensk hårdrock.”

– Sverige är idag ledande på den internationella hårdrocksscenen och det ska vi fortsätta att vara. Vi måste därför säkra återväxten och ge fler nya band chansen att utvecklas långsiktigt, säger Gain Musics VD Markus Tagaris.