21 oktober 2010

v.42 Håkan Hellström rakt upp i topp

Inte helt oväntat går kritikerrosade Håkan Hellström den här veckan rakt in i topp på SverigeTopplistan med sitt nya album 2 steg till Paradise [Stranded / Universal]. Hellström dominerar fullkomligt veckans försäljningsstatistik och med en listandel på över 40 procent säljer han tio gånger så mycket som veckans näst mest säljande album: Larz-Kristerz Små ord av guld [Columbia / Sony Music].

Efter Håkan Hellström och Larz-Kristerz följer den här veckan Hoffmaestro Skank-a-tronic Punkadelica [Chraamofon / Warner Music] före veckans andra och tredje högst placerad nykomlingar på albumlistan: Robbie Williams In And Out Of Consciousness – Greatest Hits [Virgin / EMI] på plats 4 och Bob Dylan The Whitmark Demos 1962-1964 (Bootleg Series 9) [Columbia / Sony Music] på plats 5. Under dessa är amerikanska Kings Of Leon högst placerade nykomlingar med albumet Come Around Sundown [RCA / Sony Music] på tionde plats.

På singellistan övertar Oscar Linnros förstaplatsen med Från och med du [Universal Music], som placerar sig före andraplacerade Robyn Hang With Me [Konichiwa Records / EMI] med minsta möjliga marginal: en hundradels procent (!) listandel. Högsta nykomling på singellistan är Pink Raise Your Glass [LeFace Records / Sony Music] på plats 15.

Samlingslistan toppas även denna vecka av Absolute Music 64 [EVA / Universal Music], som dock endast är det totalt åttonde mest säljande albumet i Sverige.

Håkan Hellström toppar denna vecka även midprice-listan – med samlingen Samlade singlar 2000-2010 [EMI]. Den klassiska albumlistan toppas för andra veckan av Cecilia Bartoli Sospiro [Decca / Universal Music].

På dvd-listan går The Rolling Stones rakt in på första plats med konsertfilmen Ladies & Gentlemen: The Rolling Stones [Eagle Vision / Cosmos / Playground] från USA-turnén 1972.

Claes Olson