20 oktober 2010

GULD & PLATINA Danska Volbeat fick svenskt guld

Efter att vecka 38 gjort entré överst på den svenska albumlistan med albumet Beyond Hell Above Heaven [Volbeat / Universal Music], hållit den tätpositionen ytterligare en vecka och därefter legat på tredje plats följde danska bandet Volbeat i förra veckan en serie utsålda konserter på Hovet i Stockholm och Scandinavium i Göteborg samt i Luleå och Sundsvall. I samband med Hovet-galan tilldelades bandet guldskivor av Universal Music. Bilden, fr.v: Charlie Åberg (Universal Music), Michael Poulsen, Jon Larsen, Thomas Bredahl, Lee Raita (Universal Music) och Anders Kjölholm.

– I samband med guldskiveutdelningen så fick vi faktiskt se sångaren Michael Poulsen le för första gången någonsin, kommenterar Charlie Åberg, Universal Music med ett leende.

Claes Olson